Porträtt

Medlemsporträtt

Här berättar några av våra medlemmar om sig själva och sitt författarskap.

Medlemskap
 • Ingela Korsell foto Ylva Sundgren
  Porträtt

  Ingela Korsell

  När man tror på något kommer kämpaglöden av sig själv. Det menar författaren Ingela Korsell, som länge jobbat för att få barn och unga att läsa.
  Medlemskap
 • Aline Tiderman och Anna Jansson
  Porträtt

  Aline Tiderman och Anna Jansson

  Gemensam frustration och föräldraledighet var startskottet för det som kom att bli ett lyckat samarbete. Möt Anna och Aline som skriver läromedel för att hjälpa pedagoger i förskolan.
  Medlemskap
 • Parul Sharma foto Gustav Gräll
  Porträtt

  Parul Sharma

  Som barn hungrade hon efter kunskap, idag är hon en av Sveriges främsta hållbarhetsexperter. Möt Parul Sharma, juristen som vill att hållbar utveckling ska bli en folklig fråga.
  Medlemskap
 • Närbild på Anders Parment. I bakgrunden skymtar föreläsningssal med några personer som sitter. Anders blå kavaj och rutig skjorta. Foto Eva Dalin Talarforum
  Porträtt

  Anders Parment

  Med ett starkt engagemang i samhällsfrågor använder Anders Parment skrivandet som ett kraftfullt verktyg för att påverka samhället till det bättre.
  Medlemskap
 • Lennart Svensson
  Porträtt

  Lennart Svensson

  Han var en glad amatör när han fick en fråga som la vägen för hans karriär. Möt Lennart Svensson, trafikläraren med ett stort engagemang för andra.
  Medlemskap
 • Siv Strömquist foto Patrik Lundin
  Porträtt

  Siv Strömquist

  Från prepositioner och stycketecken, till OMG och IRL. Språket är under ständig utveckling, och det skriver Siv Strömquist gärna om.
 • Mohammad Fazlhashemi
  Porträtt

  Mohammad Fazlhashemi

  ”Mamma ville att jag skulle bli läkare – eller åtminstone veterinär” Möt idéhistorikern och professorn Mohammad Fazlhashemi – medlem i Läromedelsförfattarna sedan 13 år tillbaka.
  Medlemskap
 • Närbild på Ania Willman. Hon ler och tittar in i kameran. I bakgrunden anar man röda höstlöv.
  Porträtt

  Ania Willman

  På 70-talet ledde hon en nationell betygsstrejk, och hon var den första sjuksköterskan i SBU:s vetenskapliga råd. Möt rebellen Ania Willman.
  Medlemskap
 • Anna Nordlund tittar in i kameran med en allvarlig blick. Bakgrunden är enkel och bilden är svartvit.
  Porträtt

  Anna Nordlund

  För Anna Nordlund blev läsningen en bästa vän under hennes uppväxt. Idag ser hon hur allt färre barn har den relationen till litteraturen.
  Medlemskap
 • Närbild på Paul Håkansson som kisar och ler lätt. I bakgrunden skymtar vi båtar. Paul har på sig en vit tröja och en grå kavaj.
  Porträtt

  Paul Håkansson

  Att utveckla något, följa processen och ta del av ett resultat. Det är det bästa Paul Håkansson vet. Men att sedan underhålla det han har skapat, det slipper han gärna.
  Medlemskap
 • Maths Isacsson tittar in i kameran och ler lätt.
  Porträtt

  Maths Isacson

  Som ung trodde Maths att han skulle bli rockmusiker. Riktigt så blev det inte. Idag är han seniorprofessor i ekonomisk historia, men musikerdrömmen är inte död för det.
  Medlemskap
 • Agnes Wold tittar in i kameran och ler.
  Porträtt

  Agnes Wold

  Hon syns på löpsedlarna stup i kvarten och uttalar sig gärna om det mesta, från det lilla till det stora.
  Medlemskap
 • Karin Tuolja står utomhus och tittar in i kameran. På sig har hon en blå mössa och jacka.
  Porträtt

  Karin Tuolja

  Karin Tuolja skriver läromedel i lulesamiska, något hon började med när hon jobbade som lärare och saknade en röd tråd. Hennes centrala roll i den lulesamiska språkmiljön gav henne det nordiska språkpriset Gollegiella 2018. Här berättar hon om sitt driv och förhoppningar om framtiden.
 • Eva mot en grå bakgrund. Hon ler och tittar in i kameran. På sig har hon en vit skjorta och en mörk kavaj. Eva bär glasögon.
  Porträtt

  Eva Bernhardtson

  Det känns självklart som läromedelsförfattare att tillhöra Läromedelsförfattarna, den organisation som bevakar värdet av läromedel. Medlemskapet innebär också en oberoende part dit jag kan vända mig med frågor om förlagsavtal, royaltysatser och andra funderingar.    
  Medlemskap
 • Mikael står lutad mot en trädstam. Han bär en rutig skjorta och tittar in i kameran.
  Porträtt

  Mikael Bruér

  Att vara medlem i Läromedelsförfattarna ger mig stöd och en möjlighet att hålla mig uppdaterad i frågor som berör området, saker jag aldrig skulle lyckas hitta på egen hand.
  Medlemskap
 • Anna står framför en gul vägg. Hon ler mot kameran och håller en vit hund i famnen..
  Porträtt

  Anna Hansson

  Anna är utbildad lärare, har en magisterexamen i historia och har gett ut över hundra böcker. Idag jobbar hon som författare på heltid, och ingen dag är den andra lik. Här berättar hon om sin väg till författarskapet.
  Medlemskap
 • Axel ler och tittar åt sidan. Han har på sig en vit t-shirt, grå kavaj och glasögon.
  Porträtt

  Axel Hellby

  Skriv tillsammans – det är Axel Hellbys tips till dig som funderar på att skriva läromedel. Han ser skrivandet som ett hantverk, en pågående process. Men hur såg hans egen väg till författaryrket ut?
  Medlemskap
 • Calle Markstedt lutar sig mot en vägg och tittar in i kameran. Han ler.
  Porträtt

  Calle Markstedt

  Calle Markstedt har en bakgrund som både journalist och lärare, men hur blev han egentligen läromedelsförfattare?
  Medlemskap
 • Mary Juusela ler och tittar åt sidan. Hon har på sig en randig skjorta och vinden blåser i hennes hår.
  Porträtt

  Mary Juusela

  På tio år hann Mary Juusela bo hos 700 familjer på olika platser i Sverige. Hon undersökte deras beteenden, psykologi och sociologi för att förstå vad som händer med individens förmåga, hälsa och potential vid social exkludering. Det var början på Lika Olika-metoden.
  Medlemskap
 • Noah håller om sitt barn och tittar in i kameran
  Porträtt

  Noah van Dorpel

  I Noah van Dorpels böcker står identitet i fokus. När han själv sökte sin identitet saknade han böcker att hitta stöd i, vilket ledde till att han skrev dem själv. Idag används hans böcker på dramautbildningar, ett ämne han själv undervisar i.
  Medlemskap