Bli medlem

Du kan bli medlem om …

  • du skrivit läromedel eller kurslitteratur. Det spelar ingen roll om du är ensam författare eller om du har skrivit tillsammans med andra i ett författarteam,
  • ditt läromedel eller kurslitteratur är utgivet och finns tillgängligt för utbildningar i Sverige. Samtliga ämnen, skolformer och olika typer av utbildningar inkluderas,
  • ditt verk är tryckt, digitalt eller både och,
  • ditt verk vilar på vetenskaplig grund och/eller beprövad erfarenhet,
  • ditt verk överensstämmer med demokratiska värderingar och de mänskliga rättigheterna.

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi när vi har tittat på din ansökan.

Årsavgiften är 1 150 kr varav 450 kronor är en serviceavgift som är avdragsgill för dig som har företag. Från det år du fyller 67 år betalar du ingen serviceavgift, utan enbart medlemsavgiften om 700 kronor.

Att vara författare är ofta ett ensamt arbete och kollektivet är kanske viktigare än någonsin. Gå med i Läromedelsförfattarna idag. För gemenskap. För ökad kunskap. För ett starkare författarkollektiv.

Medlemskap

Bli medlem

Genom att bli medlem samtycker du till att vi hanterar dina personuppgifter enligt Läromedelsförfattarnas integritetspolicy. Du godkänner även att vi förvaltar och förhandlar om din upphovsrätt, framförallt gällande de avtal som reglerar kopiering i skolor, men även gällande avtal med förlag, myndigheter och organisationer kring massnyttjanden.