Stipendium

Våra författarstipendier är kärnan i vår verksamhet. I dagsläget har vi tre typer av författarstipendium: kopieringsstipendium, vistelsestipendium samt resestipendium.

Alla våra stipendier söks digitalt på Mina sidor. Varje stipendium har sin egen ansökningsperiod, och det är först när ansökan är öppen för respektiva stipendium som det är möjligt att söka.

Kopieringstipendium

Kopieringsstipendiet syftar till att så många författare som möjligt ska få ta del av den ersättning som kommer från den lagliga kopieringen av läromedel och kurslitteratur som sker på skola, universitet och högskola. Kopieringsstipendium kan sökas av dig som är författare av läromedel och kurslitteratur och är inte medlemsexklusivt.

Läs mer om kopieringsstipendium här

Vanliga frågor och svar om kopieringsstipendium

Vistelsestipendium

Vistelsestipendiet till Aten gäller för vistelse i en terrasslägenhet i Ariane Wahlgrens författarhus och vistelsestipendiet till Grez-sur-Loing gäller för vistelse i en lägenhet i Hôtel Chevillion. Våra vistelsestipendier är medlemsexklusiva och omfattar fri bostad under två veckor och ett resebidrag på 5 000 kronor.

Läs mer om vistelsestipendiet till Aten här

Läs mer om vistelsestipendiet till Grez-sur-Loing här

Resestipendium

Resestipendiet syftar till att du ska kunna resa iväg för att höja din kompetens, till exempel för att kunna skriva avskilt, delta vid en konferens eller besöka en specifik plats för att studera något du skriver om. Resestipendium kan sökas av dig som är författare av läromedel och kurslitteratur och är inte medlemsexklusivt. Beloppet är på 10 000 kr.

Läs mer om resestipendium här

Har du frågor om våra stipendier kan du alltid höra av dig till oss på stipendier@laromedelsforfattarna.se

Stipendier
Senast uppdaterad: 06 februari 2024