Kopieringsstipendium

Våra kopieringsstipendier kan sökas av alla författare av läromedel och kurslitteratur. Det krävs ingen motprestation, allt du behöver göra är att registrera dina verk här på vår webbplats. 2019 fick totalt 643 författare stipendium.

Arbetet med kopieringsstipendierna är en av våra främsta uppgifter. Förra året delade vi sammanlagt ut nära 19 miljoner kronor. Syftet med stipendierna är att så många författare som möjligt ska få ta del av den ersättning som kommer från att skola och högskola kopierar läromedel och kurslitteratur. Du kan läsa mer om var pengarna kommer ifrån under Vanliga frågor.

Nästa ansökningsperiod öppnar den 1 september, men redan innan dess kan du registrera dina verk. Gör så här:

Gå in på Mina sidor, tryck på "Klicka här för att registrera dig" och följ instruktionerna. När du fått ett bekräftelsemejl är det bara att logga in med personnummer och sedan registrerar du dina verk under Mina verk.

Vi bygger om vår ansökningssida för att den ska bli ännu bättre, så det kan hända att du inte kommer åt den just nu. Vi lovar att den kommer fungera som vanligt när det börjar bli dags att söka stipendium.

Om du har frågor kan du alltid höra av dig till oss på adm@laromedelsforfattarna.se.