Vistelsestipendium Grez-sur-Loing

En gång om året utlyser vi medlemsexklusiva vistelsestipendier till Grez-sur-Loing i Frankrike. Stipendiaterna får två veckors boende på Hôtel Chevillon och ett resebidrag på 5 000 kronor.

Grez-sur-Loing ligger sju mil söder om Paris, i utkanten av Fontainebleauskogen. Många svenska konstnärer, musiker och författare har bott här genom åren, och Läromedelsförfattarna är en av flera organisationer som hyr lägenheter i byggnaden, via stiftelsen Grez-sur-Loing.

Vad ingår i stipendiet?

Stipendiet ger dig två veckors boende i en lägenhet på Hôtel Chevillon, och ett resebidrag på 5 000 kronor. Du kan åka ensam eller tillsammans med en annan vuxen.

Vem kan söka?

Det är ett medlemsexklusivt stipendium, så om du inte redan är medlem i Läromedelsförfattarna behöver du bli det i samband med att du söker stipendiet. För att kunna söka vistelsestipendiet ska du ha gett ut ett läromedel eller kurslitteratur någon gång under de senaste fem åren.

Här kan du ansöka om medlemskap

Vem kan få stipendium?

  • En enskild författare kan tilldelas ett vistelsestipendium – Grez-sur-Loing eller Aten – som oftast vart tredje år.
  • Företräde ges sökanden som inte blivit tilldelade Läromedelsförfattarnas hus i Visby de senaste tre åren.
  • Vid flera behöriga sökande till samma vistelseperiod avgör lotten.

När åker man?

Två av stipendiaterna åker i augusti, och de andra två i oktober. Du väljer själv vilken av perioderna du vill söka för. Vistelsetiden är två veckor. Perioderna du kan välja mellan är följande;

  • 1 augusti–15 augusti 
  • 16 augusti–30 augusti
  • 2 oktober–16 oktober
  • 17 oktober–31 oktober

Om lägenheten

Läromedelsförfattarna hyr en lägenhet som är en tvåa med balkong mot floden. Lägenheten har minikök och badrum. I byggnaden finns även gemensamma utrymmen såsom större kök, matsal och sällskapsrum.

Ansökan

Utlysning: 2 februari

Ansökningsperiod: 2 februari – 23 februari.

Ansökan öppnar först i samband med utlysningen.

Har du frågor är du välkommen att kontakta oss genom att mejla till stipendier@laromedelsforfattarna.se