Vistelsestipendium Grez-sur-Loing

Som medlem i Läromedelsförfattarna har du möjlighet att söka vistelsestipendium till Grez-sur-Loing i Frankrike. Stipendiet består av två veckors boende på Hôtel Chevillon och ett resebidrag på 5 000 kronor.

Grez-sur-Loing ligger sju mil söder om Paris, i utkanten av Fontainebleauskogen. Många svenska konstnärer, musiker och författare har bott här genom åren, och Läromedelsförfattarna är en av flera organisationer som hyr lägenheter i byggnaden, via stiftelsen Grez-sur-Loing.

Vad ingår i stipendiet?

Stipendiet ger dig två veckors boende i en lägenhet på Hôtel Chevillon, och ett resebidrag på 5 000 kronor. Du kan åka ensam eller tillsammans med en annan vuxen.

Vem kan söka?

För att söka vistelsestipendiet behöver du vara medlem i Läromedelsförfattarna. Du ska även ha gett ut ett läromedel eller kurslitteratur någon gång under de senaste fem åren.

Är du inte medlem i Läromedelsförfattarna behöver du skicka in en medlemsansökan innan du kan ansöka om stipendiet. Här kan du ansöka om medlemskap

Vem kan få stipendium?

  • En enskild medlem kan tilldelas ett vistelsestipendium högst vart tredje år. Det gäller oavsett destination för vistelsestipendiet. Du kan alltså inte få stipendium till Grez-sur-Loing och Aten under samma treårsperiod.
  • Företräde ges medlemmar som inte har hyrt Läromedelsförfattarnas hus i Visby de senaste tre åren.
  • Vid flera behöriga sökande till samma vistelseperiod avgör lotten.

När åker man?

Vistelseperioderna för 2023 är i augusti och oktober.

  • 1 augusti–15 augusti 
  • 16 augusti–30 augusti
  • 2 oktober–16 oktober
  • 17 oktober–31 oktober

Om lägenheten

Lägenheten är en tvåa med minikök, badrum och balkong mot floden. I byggnaden finns även gemensamma utrymmen såsom större kök, matsal och sällskapsrum.

Ansökan och besked

Ansökningsperioden för 2023 har passerat.

Besked, till dig som har sökt, finns på Mina sidor i mitten av mars.

Har du frågor är du välkommen att kontakta oss genom att mejla till stipendier@laromedelsforfattarna.se

Stipendier