Aktuellt

Här hittar du våra nyheter, händelser, kommande arrangemang och annat som är aktuellt.

Nyheter

Sök stipendium för vistelse i Aten

Nu kan du som medlem i Läromedelsförfattarna söka vistelsestipendium till Aten. Stipendiet består av två veckors boende i Ariane Wahlgrens författarhus och ett resebidrag på 5 000 kronor.

Upprop: alla elever har rätt till läromedel!

Går du i skolan ska du ha läromedel, det säger sig självt. Men så är det inte. För de flesta lärare kan inte köpa in det de behöver och eleverna hänvisas till sökmotorer och kopierade papper som vittrar sönder längst ner i väskan. Det här är fel. Men du kan se till att barnen får rätt. Rätt till läromedel. Skriv under vårt upprop!

Läraromedel och lärarutbildningar

Det saknas en tydlig idé om hur läromedel ska användas inom Sveriges lärarutbildningar, och när läromedel behandlas görs det främst från ett kritiskt perspektiv. Det visar en ny rapport från Läromedelsförfattarna.

Kalendarium

Release av Manus

Vi bjuder in till Manusrelease! Välkommen att bläddra i tidningen och mingla med andra medlemmar över ett glas bubbel.

14 juni kl 17.30-19.00
Stockholm och Göteborg
-

Läromedelsförfattarnas dag i Almedalen

Den 29 juni är det Läromedelsförfattarnas dag i Almedalen! Precis som 2022 anordnar vi flera intressanta panelsamtal i vår trädgård på Knägränd 3 i centrala Visby. Välkommen!

29 juni kl 08.00-20.00
Visby
Knägränd 3

Almedalen: Läromedel och bildningsuppdraget

Läromedel är för många barn och unga den första kontakten med de stora samhällsfrågorna. Hur förvaltas detta ansvar? Vår ordförande Per Kornhall samtalar med litteraturvetare Anna Jungstrand under Almedalsveckan.

30 juni kl 14.00-14.15
Visby
Almedalen