Aktuellt

 • Kampanj: Ett starkare författarkollektiv

  Kollektivet är viktigare än någonsin, och som författare är det ofta ett ensamt arbete. Skriver du läromedel eller kurslitteratur? Då är vi ditt förbund! Under kampanjperioden bjuder vi dig som ny medlem på vårens medlemsavgift.
 • Pär Sahlin: Läromedelsskrivande är ett lagarbete

  Pär Sahlin är utbildad lärare, skriver läromedel i svenska och har varit medlem i Läromedelsförfattarna sedan 2014. Här berättar han om sin väg in i läromedelsskrivandet, hur processen bakom ett läromedel kan se ut och vilken litterär karaktär
 • Så agerar Läromedelsförfattarna nu

  Ni är många som hört av er de senaste dagarna med orsak av den pågående pandemin. Vi berättar vad som händer i branschen och vad vi som förbund gör för er i den här situation.
 • ”Böckerna kan bli ett ännu större stöd nu”

  Skolor i hela landet står inför en utmaning: att få en distansundervisning likvärdig den vanliga undervisningen. Vilken roll har läromedel i den utmaningen?
 • Grammatiken är ett oumbärligt hjälpmedel i all språkundervisning

  Grammatikdagen är ett initiativ av Språkkonsulterna och Svensklärarföreningen, med syfte att höja grammatikens status. I samband med dagen ställde vi ett par frågor till vår medlem Siv Strömquist, en av Sveriges främsta språkexperter.
 • Så drabbas författarna av Covid-19

  Författarsamtal och föreläsningar ställs just nu in på löpande band runtom i Sverige. Flera medlemmar i Läromedelsförfattarna vittnar om en otrygg arbetssituation som präglas av ovisshet.
 • Information angående Covid-19

  För att minska smittspridningen av Coronaviruset ställer Läromedelsförfattarna in samtliga aktiviteter under våren.
 • Läromedelsförfattarna stöttar kampanj för bibliotek

  Författarförbundets nya kampanj ska lyfta bibliotekens viktiga roll i samhället. – För oss är det en självklarhet att stötta kampanjen, säger Frida Engman, förbundsdirektör, Läromedelsförfattarna.
 • Varför förbättras inte elevresultaten?

  Varför går det inte bättre för eleverna? Det frågade sig lärarna och ledningen på en gymnasieskola där resultaten fortsatte sjunka trots insatser. På uppdrag av kommunen har Ifous genomfört en fördjupad nulägesanalys i samarbete med forskarna Anette Jahnke och Åsa Hirsh.
 • Per Kornhall: Det är inte konstigt att föräldrar och elever klagar

  Läromedelsföretagen har släppt ny statistik som visar att Sverige satsar minst i Norden på läromedel. 2019 var snittet 650 kronor per elev, vilket inte ens är hälften av vad Finland la samma period. Det är under all kritik, om du frågar oss.