Aktuellt

 • Royaltyundersökning

  Just nu genomför vi en royaltyundersökning bland våra medlemmar för att kartlägga villkoren för er som skriver läromedel och kurslitteratur. Tack för att du fyller i enkäten, ditt svar är viktigt!
 • Som att inte ha operationsinstrument på sjukhus

  Frida är lärare i årskurs två på en skola i Stockholm. Hon undervisar i sju ämnen, men har läromedel i två. Ekonomin tillåter inte att de köper mer än så. – Vi är här för att förmedla kunskap och se att eleverna växer, men förutsättningarna finns inte och det tar på krafterna.
 • Rätten till läromedel

  Var femte lärare kan inte köpa in ens de nödvändigaste läromedlen. Läromedel ska inte vara något som köps in ”om man har råd”, det ska vara en självklarhet. Det måste ske en förändring, och den måste ske nu.
 • Pris till läromedelsförfattare

  Hippas Eriksson, Ann S. Pihlgren och Rolf Ekelund är vinnarna av Läromedelsförfattarnas pris 2020 – Sveriges tyngsta pris för författare av läromedel och kurslitteratur. Stort grattis!
 • Cathrin ger sina barn läromedel

  Cathrin är undervisande lärare i religion, samhällskunskap och historia på gymnasienivå. För henne är läromedel ett självklart verktyg i den undervisning hon bedriver. Så ser det inte ut på hennes barns skola.
 • Calle Markstedt

  Förutom ett tiotal läromedel i svenska har författaren Calle Markstedt även skrivit flera lärarhandledningar, och han är en van föreläsare. Han har varit både journalist och lärare, men hur blev han egentligen läromedelsförfattare?
 • Bokmässan 2020

  Bokmässan 2020 äger rum 24–27 september, och eftersom det är digitalt kan du delta var du än befinner dig. Vi har listat samtal där medlemmar i Läromedelsförfattarna deltar. Har vi missat något? Hör av dig så uppdaterar vi listan!
 • Läromedel behövs mer än någonsin

  Studier visar att de bästa lärarna i högpresterande skolsystem är positiva till läromedel och använder det i sin undervisning, så varför finns det en negativ inställning till läromedel? Tim Oates och Sinéad Fitzsimons från brittiska Cambridge Assessment reder ut begrepp­en.
 • Hon vill se ett mer inkluderande samhälle

  På tio år hann Mary Juusela bo hos 700 familjer på olika platser i Sverige. Hon undersökte deras beteenden för att förstå vad som händer med individens förmåga, hälsa och potential vid social exkludering. Det var början på Lika Olika-metoden.
 • Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2019

  2019 var ett händelserikt år för Läromedelsförfattarna. Nu kan du ta del av vår verksamhetsberättelse med årsredovisning för detta år.