Aktuellt

 • Bokmässan 2020

  Bokmässan 2020 äger rum 24–27 september, och eftersom det är digitalt kan du delta var du än befinner dig. Vi har listat samtal där medlemmar i Läromedelsförfattarna deltar. Har vi missat något? Hör av dig så uppdaterar vi listan!
 • Cathrin ger sina barn läromedel

  Cathrin är undervisande lärare i religion, samhällskunskap och historia på gymnasienivå. För henne är läromedel ett självklart verktyg i den undervisning hon bedriver. Så ser det inte ut på hennes barns skola.
 • Hyr en vecka i Visby!

  Som medlem har du möjlighet att hyra Läromedelsförfattarnas hus i Visby. Nu är det dags att anmäla om du vill hyra huset under 2021. Sista dag för anmälan är den 12 oktober.
 • Sök kopieringsstipendium

  Nu kan du som skriver läromedel eller kurslitteratur söka kopieringsstipendium hos oss. Under 2019 fördelade vi drygt 19 miljoner kronor i stipendier. I år vill vi dela ut ännu mer. Sista ansökningsdag är den 15 oktober.
 • Calle Markstedt

  Förutom ett tiotal läromedel i svenska har författaren Calle Markstedt även skrivit flera lärarhandledningar, och han är en van föreläsare. Han har varit både journalist och lärare, men hur blev han egentligen läromedelsförfattare?
 • Läromedel behövs mer än någonsin

  Studier visar att de bästa lärarna i högpresterande skolsystem är positiva till läromedel och använder det i sin undervisning, så varför finns det en negativ inställning till läromedel? Tim Oates och Sinéad Fitzsimons från brittiska Cambridge Assessment reder ut begrepp­en.
 • Hon vill se ett mer inkluderande samhälle

  På tio år hann Mary Juusela bo hos 700 familjer på olika platser i Sverige. Hon undersökte deras beteenden för att förstå vad som händer med individens förmåga, hälsa och potential vid social exkludering. Det var början på Lika Olika-metoden.
 • Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2019

  2019 var ett händelserikt år för Läromedelsförfattarna. Nu kan du ta del av vår verksamhetsberättelse med årsredovisning för detta år.
 • Viktigt att locka till läsning

  Annakarin Nyberg och Clara Lidström har skrivit flera faktaböcker för barn och unga tillsammans. Nu är de aktuella med ett kapitel i Läsresan för åk 2 – ett läromedel i svenska från förlaget Majema.
 • Noah skrev böckerna han saknade

  I Noah van Dorpels böcker står identitet i fokus. När han själv sökte sin identitet saknade han böcker att hitta stöd i, vilket ledde till att han skrev dem själv. Idag används hans böcker på dramautbildningar, ett ämne han själv undervisar i.