Aktuellt

Här hittar du våra nyheter, händelser, kommande arrangemang och annat som är aktuellt.

Nyheter

Nyheter

De föreslås väljas in i Läromedels-författarna

Den 27–28 april går Läromedelsförfattarnas stämma av stapeln, och med det väljs nya namn in i vår styrelse och stipendienämnd. Nu kan du ta del av valberedningens förslag. Medlemskap

Evenemang

Vad varje författare bör veta

Lär dig om deklaration, försäkringar, trygghetssystem och pensionsplanering! Medlemskap, Författarskap

Evenemang

Stämma 2024: Kunskap för demokrati

Ta chansen att göra din röst hörd, lyssna på intressanta föredrag och umgås med författarkollegor på årets stämma 27-28 april! Anmäl dig redan idag! Medlemskap, Påverkan

Kalendarium

SETT: Läromedlets roll i läskrisen

Barn läser allt mindre och klyftan mellan de som läser lite, eller inget, och de som läser mycket ökar. Vad behövs för att vända trenden och hur kan läromedel användas för att stötta både elever och lärare i detta? Välkommen på ett panelsamtal med forskare, aktörer inom läsfrämjande och lärare om läromedlets roll i läskrisen.

16 april kl 12.45-13.30
Stockholm
Scen M2, SETT, Kistamässan

SETT: Statsbidraget till läromedel - hur har det gått?

2023 avsatte regeringen 685 miljoner kronor i statsbidrag för att skolhuvudmän ska kunna köpa in mer läromedel och lärarhandledningar. Syftet var att skolan skulle bli mer likvärdig och att öka undervisningens kvalitet. Men hur har det gått och hur ser fördelningen ut runt om i landet?

17 april kl 10.00-10.45
Stockholm
Scen A3, SETT, Kistamässan

Stämma 2024: Kunskap för demokrati

Läromedelsförfattarnas stämma, med tema Kunskap för demokrati, äger rum den 27-28 april 2024 med stämmoförhandlingar på lördagen och konferensprogram söndagen.

27 april 11.30 - 28 april 14.30
Stockholm
Nordic Light Hotel, Vasaplan 7