Kalendarium

Här hittar du alla kommande författarkvällar och annat spännande som är på gång. Just nu planerar vi för fullt för nya arrangemang under resten av året, så håll utkik här i vårt kalendarium!

 • Torsdagsträff - avtal

  Den 4 juni bjuder vi in till en digital medlemsträff som handlar om avtal, med Läromedelsförfattarnas jurist Alice Rosenfeldt.

  4 juni kl 16.00-16.45
  Digitalt
  Zoom
 • Almedalen: Hur skyddas upphovspersoner när AI matas med material?

  Ett förbehåll som förbjuder användning av författares texter som träningsdata för AI-system. Det var vi först i Sverige med att utfärda och det beskrevs som ett första steg mot en hållbar marknad där skapande och författare skyddas, även i en tid av generativ AI. Har det lyckats?

  26 juni kl 12.15-13.00
  Visby
  Knägränd 3
 • Almedalen: Demokrati såklart! Läromedel och undervisningens problematiska självklarheter

  Till försvar för demokratin och i kampen mot totalitära krafter hävdar vi samstämmigt kunskap, likvärdighet i skolan och tillgång till adekvata läromedel. Enigheten i hotbild och motgift gör att begreppen får tala för sig själva. Men vad innebär egentligen demokrati och kunskap i skolans sammanhang?

  26 juni kl 14.15-15.00
  Visby
  Knägränd 3
 • Almedalen: Säkrat rätten till läromedel?

  Den 1 juli träder den nya skollagen i kraft. Syftet är att stärka elevers tillgång till läromedel. Vad innebär lagändringen och hur påverkar den svensk skola?

  26 juni kl 16.00-16.45
  Visby
  Knägränd 3
 • Kurspaket: Utveckla ditt skrivande med Röda tråden

  Nu kan du som skriver läromedel eller kurslitteratur och har ett pågående skrivprojekt och vill utveckla ditt författarskap söka till Läromedelsförfattarnas nya kurspaket – en skrivkurs som sträcker sig över hösten 2024, med tre fysiska träffar i Stockholm. Kursledare är Johan W Eriksson, mottagare av Läromedelsförfattarnas pris 2023.

  14 september kl 10.00-16.00
  Stockholm
  Freys Hotel, Bryggaregatan 12
 • Frukostföreläsning: trygghetssystemet för kulturskapare

  Vi bjuder in dig som är medlem i Läromedelsförfattarna eller Författarförbundet på digitala frukostföreläsningar på teman som på olika sätt rör ditt författar- eller översättarskap.

  9 oktober kl 08.00-08.45
  Digitalt
  Zoom