Kalendarium

Här hittar du alla kommande författarkvällar och annat spännande som är på gång. Just nu planerar vi för fullt för nya arrangemang under resten av året, så håll utkik här i vårt kalendarium!

 • Författarsamtal: Marie Lok Björk

  Inför den internationella kvinnodagen bjuder vi in till författarsamtal med Marie Lok Björk som skrivit boken "Jag vill riva upp himmel och jord", om journalisten och sexualupplysaren Elise Ottesen Jensen, mer känd som Ottar.

  6 mars kl 18.00-19.00
  Stockholm
  Farsta bibliotek, Farstagången 8, Farsta centrum
 • Torsdagsträff - illustratörers arbetsvillkor

  Den 7 mars bjuder vi in till en digital medlemsträff som handlar om illustratörers arbetsvillkor, med Läromedelsförfattarnas jurist Alice Rosenfeldt.

  7 mars kl 16.00-16.45
  Digitalt
  Zoom
 • Rapportsläpp: Mer pengar men inte mer likvärdigt

  13 mars släpper Läromedelsförfattarna en rapport om det statsbidrag för inköp av läromedel som gick att söka för första gången 2023. Samma dag sänder vi ett digitalt rapportsläpp där resultaten presenteras. Därefter följer panelsamtal med lärare och politiker.

  13 mars kl 10.00-11.30
  Livesändning
  Youtube
 • Kurs: Hjärnfokus på läromedel

  Vad vet du egentligen om din hjärna och hur du använder den? Har du hjärnfokus när du skriver? Den här kursen ger dig användbara kunskaper om grundläggande principer för hjärnan och lärande, och du kommer få med dig konkreta lärstrategier att använda i ditt författarskap.

  15 mars kl 09.00-16.00
  Stockholm
  Freys hotel, Bryggargatan 12
 • Fika och Littfest

  Vi bjuder in dig som medlem på fika på Gamla Bibliotekscaféet i Umeå samt inträde till Sveriges största litteraturfestival: Littfest.

  15 mars kl 09.00-17.00
  Umeå
  Gamla Bibliotekscaféet, Rådhusesplanaden 6
 • Frukostföreläsning: avdragsmöjligheter inför deklarationen

  Vi bjuder in dig som är medlem i Läromedelsförfattarna eller Författarförbundet på digitala frukostföreläsningar på teman som på olika sätt rör ditt författar- eller översättarskap.

  20 mars kl 08.00-08.45
  Digitalt
  Zoom
 • Medlemserbjudande: Biljetter till På minuten

  Nu har du som medlem i Läromedelsförfattarna chansen att få gå på inspelning av radioprogrammet "På minuten"!

  25 mars kl 19.00-21.30
  Stockholm
  Berwaldhallen
 • Torsdagsträff - artificiell intelligens

  Den 4 april bjuder vi in till en digital medlemsträff som handlar om artificiell intelligens, med Läromedelsförfattarnas jurist Alice Rosenfeldt.

  4 april kl 16.00-16.45
  Digitalt
  Zoom
 • SETT: Läromedlets roll i läskrisen

  Barn läser allt mindre och klyftan mellan de som läser lite, eller inget, och de som läser mycket ökar. Vad behövs för att vända trenden och hur kan läromedel användas för att stötta både elever och lärare i detta? Välkommen på ett panelsamtal med forskare, aktörer inom läsfrämjande och lärare om läromedlets roll i läskrisen.

  16 april kl 12.45-13.30
  Stockholm
  Scen M2, SETT, Kistamässan
 • SETT: Statsbidraget till läromedel - hur har det gått?

  2023 avsatte regeringen 685 miljoner kronor i statsbidrag för att skolhuvudmän ska kunna köpa in mer läromedel och lärarhandledningar. Syftet var att skolan skulle bli mer likvärdig och att öka undervisningens kvalitet. Men hur har det gått och hur ser fördelningen ut runt om i landet?

  17 april kl 10.00-10.45
  Stockholm
  Scen A3, SETT, Kistamässan
 • Stämma 2024: Kunskap för demokrati

  Läromedelsförfattarnas stämma, med tema Kunskap för demokrati, äger rum den 27-28 april 2024 med stämmoförhandlingar på lördagen och konferensprogram söndagen.

  27 april 11.30 - 28 april 14.30
  Stockholm
  Nordic Light Hotel, Vasaplan 7
 • Torsdagsträff- upphovsrätt och arv

  Den 2 maj bjuder vi in till en digital medlemsträff som handlar om upphovsrätt och arv, med Läromedelsförfattarnas jurist Alice Rosenfeldt.

  2 maj kl 16.00-16.45
  Digitalt
  Zoom
 • Frukostföreläsning: försäkringar och rättsskydd

  Vi bjuder in dig som är medlem i Läromedelsförfattarna eller Författarförbundet på digitala frukostföreläsningar på teman som på olika sätt rör ditt författar- eller översättarskap.

  22 maj kl 08.00-08.45
  Digitalt
  Zoom
 • Torsdagsträff - avtal

  Den 4 juni bjuder vi in till en digital medlemsträff som handlar om avtal, med Läromedelsförfattarnas jurist Alice Rosenfeldt.

  4 juni kl 16.00-16.45
  Digitalt
  Zoom