Medlemskap

Skriver du läromedel eller kurslitteratur? Då är vi ditt förbund. Att vara författare är ofta ett ensamt arbete och kollektivet är kanske viktigare än någonsin. Gå med i Läromedelsförfattarna för gemenskap. För ökad kunskap. För ett starkare författarkollektiv.

Det här får du som medlem

  • Gemenskap. Som medlem i Läromedelsförfattarna ingår du i en författargemenskap och bidrar till ett stärkt kollektiv. Vi jobbar för att förbättra författarnas förutsättningar, villkor och rättigheter.
  • Koll på din rätt. Vi förvaltar och förhandlar om din upphovsrätt där det som enskild upphovsperson är svårt att bevaka användningen. Det gäller framförallt de avtal som reglerar kopiering, men det kan även handla om avtal med förlag, myndigheter och organisationer gällande massnyttjanden. Vi gör detta som huvudorganisation för Sveriges författare till läromedel och kurslitteratur, med stöd i upphovsrättslagen. 
  • Kompetens och skrivro. När du blivit medlem har du dessutom möjlighet att hyra vårt hus innanför murarna i Visby. Du blir även inbjuden till kurser, diskussionskvällar och annat vi arrangerar över året, och du får vår tidskrift Manus hem i brevlådan.  

Har du frågor om medlemskapet hittar du svar på de vanligaste frågorna under Vanliga frågor. Har du fler funderingar är du alltid välkommen att mejla oss på adm@laromedelsforfattarna.se

 

Ännu inte medlem?

Ansök enkelt om medlemskap via vårt webbformulär. Vi ser fram emot att välkomna dig som medlem!

Eva Bernhardtson

Det känns självklart som läromedelsförfattare att tillhöra Läromedelsförfattarna, den organisation som bevakar värdet av läromedel. Medlemskapet innebär också en oberoende part dit jag kan vända mig med frågor om förlagsavtal, royaltysatser och andra funderingar.    

Mikael Bruér

Att vara medlem i Läromedelsförfattarna ger mig stöd och en möjlighet att hålla mig uppdaterad i frågor som berör området, saker jag aldrig skulle lyckas hitta på egen hand.