Medlemskap

Skriver du läromedel eller kurslitteratur? Då är vi ditt förbund! Gå med i Läromedelsförfattarna för gemenskap. För ökad kunskap. För ett starkare författarkollektiv.

Som medlem i Läromedelsförfattarna ingår du i en författargemenskap och bidrar till ett stärkt kollektiv. Vi jobbar för att förbättra författarnas förutsättningar, villkor och rättigheter. Vi förvaltar och förhandlar om din upphovsrätt där det som enskild upphovsperson är svårt att bevaka användningen. Det gäller framförallt de avtal som reglerar kopiering, men det kan även handla om avtal med förlag, myndigheter och organisationer gällande massnyttjanden. Vi gör detta som huvudorganisation för Sveriges författare till läromedel och kurslitteratur, med stöd i upphovsrättslagen. 

När du blivit medlem har du dessutom möjlighet att hyra vårt hus innanför murarna i Visby. Du blir även inbjuden till kurser, diskussionskvällar och annat vi arrangerar över året, och du får vår tidskrift Manus hem i brevlådan.  

Undrar du något annat som har med medlemskapet att göra? Du hittar svar på det mesta under Vanliga frågor

 

Bli medlem!

Vill du bli en del av Läromedelsförfattarna? Du ansöker enkelt om medlemskap via vårt webbformulär. Vi ser fram emot att välkomna dig som medlem!

"Jag tror på att organisera sig"

Mia Heikkilä är forskare och lektor i pedagogik. Hon brinner för jämställdhet i skolan, och har skrivit kurslitteratur på ämnet. Mia har varit medlem i Läromedelsförfattarna sedan 2019.

"Med åren har förbundet blivit allt viktigare för mig."

Pär Sahlin har skrivit flera läromedel i svenskämnet, och är författare på heltid. Han har varit medlem i Läromedelsförfattarna sedan 2014.