Medlemskap

Skriver du läromedel eller kurslitteratur? Då är vi ditt förbund. Att vara författare är ofta ett ensamt arbete och kollektivet är kanske viktigare än någonsin. Gå med i Läromedelsförfattarna för gemenskap. För ökad kunskap. För ett starkare författarkollektiv.

Det här får du som medlem

Gemenskap

Som medlem i Läromedelsförfattarna ingår du i en författargemenskap och bidrar till ett stärkt kollektiv. Vi jobbar för att förbättra författarnas förutsättningar, villkor och rättigheter.

Koll på din rätt

Vi förvaltar och förhandlar om din upphovsrätt där det som enskild upphovsperson är svårt att bevaka användningen. Det gäller framförallt de avtal som reglerar kopiering, men det kan även handla om avtal med förlag, myndigheter och organisationer gällande massnyttjanden. Vi gör detta som huvudorganisation för Sveriges författare till läromedel och kurslitteratur, med stöd i upphovsrättslagen. 

Kompetens och skrivro

När du blivit medlem har du dessutom möjlighet att hyra vårt hus innanför murarna i Visby. Du blir även inbjuden till kurser, diskussionskvällar och annat vi arrangerar över året, och du får vår tidskrift Manus hem i brevlådan. 

Nöjda medlemmar

Vår senaste medlemsundersökning visar att vi har fantastiskt nöjda medlemmar. Bli en del av vårt författargäng du också!

Har du frågor om medlemskapet hittar du svar på de vanligaste frågorna under Vanliga frågor. Har du fler funderingar är du alltid välkommen att mejla oss på adm@laromedelsforfattarna.se

Medlemskap

Ännu inte medlem?

Ansök enkelt om medlemskap via vårt webbformulär. Vi ser fram emot att välkomna dig som medlem! Medlemskap