Vistelsestipendium Aten

Läromedelsförfattarna har ett vistelsestipendium för vistelse i en terrasslägenhet i Ariane Wahlgrens författarhus i Aten. Stipendiet omfattar fri bostad och ett resebidrag på 5 000 kronor och kan sökas av dig som är läromedelsförfattare.

På grund av pandemin utlyser vi inget vistelsestipendium för 2021. När utlysningen för 2022 är aktuell kommer information att finnas här på webbplatsen, i sociala medier och skickas till våra medlemmar.

Vad omfattar stipendiet?

Stipendiet omfattar fri bostad under två veckor och ett resebidrag på 5 000 kronor.

Om lägenheten

Lägenheten är 29 m² och består av ett sovrum, vardagsrum, fullt utrustat kök samt ett badrum med dusch och toalett. Lägenheten ligger högst upp i huset och nås via en smal och brant spiraltrappa på innergården. Från den stora takterrassen är det utsikt över staden Aten och Akropolis. Den övre och undre terrassen är gemensamma utrymmen och kan nyttjas av samtliga stipendiater som befinner sig i huset.

Stipendiaterna idkar självhushåll. Tillgång till internet (wi-fi) och skrivare finns i huset, men tyvärr ingen dator. Huset är inte tillgänglighetsanpassat.

Lägenheten är belägen på den övre terrassen av Ariane Wahlgrens författarhus i Aten som ägs av Sveriges Författarförbund. Läromedelsförfattarna hyr terrasslägenheten under fyra månader. Övriga månader disponeras lägenheten av stipendiater från Sveriges Författarförbund och Svenska Journalistförbundet. De disponerar även två andra stipedierum i huset.

 Aten uteplats foto Embla Jernstig

 

 

 

 

 

 

 

Foton: Embla Jernstig.

Mer information: http://www.arianewahlgren.com/hus.htm

Ansökningskriterier

  • Behörig att söka är författare till läromedel och/eller kurslitteratur vars verk blivit utgivet någon gång under de senaste tre åren.
  • Företräde ges sökanden som inte blivit tilldelade Läromedelsförfattarnas hus i Visby eller vårt vistelsestipendium i Aten de senaste tre åren.
  • Författare till läromedel och/eller kurslitteratur som inte är medlemmar i Läromedelsförfattarna kan söka förbundets stipendier under förutsättning att man uppfyller sökkriterierna.
  • Om du tidigare har erhållit en reservplats men inte tilldelats stipendium har du större möjlighet att beviljas ett vistelsestipendium.
  • Vid flera behöriga sökande till samma vistelseperiod avgör lotten.

Har du frågor? Kontakta Maria Ljungdahl, handläggare Läromedelsförfattarna, maria.ljungdahl@laromedelsforfattarna.se