Vistelsestipendium Aten

Läromedelsförfattarna har ett vistelsestipendium för vistelse i en terrasslägenhet i Ariane Wahlgrens författarhus i Aten. Stipendiet omfattar fri bostad under två veckor och ett resebidrag på 5 000 kronor och kan sökas av dig som är läromedelsförfattare.

Ansökan

Sista ansökningsdag för 2022 har passerat.

Om lägenheten

Lägenheten är 29 m² och består av ett sovrum, vardagsrum, fullt utrustat kök samt ett badrum med dusch och toalett. Lägenheten ligger högst upp i huset och nås via en smal och brant spiraltrappa på innergården. Från den stora takterrassen är det utsikt över staden Aten och Akropolis. Den övre och undre terrassen är gemensamma utrymmen och kan nyttjas av samtliga stipendiater som befinner sig i huset.

Huset är inte tillgänglighetsanpassat. Lägenheten rymmer max 2 personer. Stipendiaterna idkar självhushåll. Tillgång till internet (wi-fi) och skrivare finns, dock ingen dator.

Lägenheten är belägen på den övre terrassen av Ariane Wahlgrens författarhus i Aten som ägs av Sveriges Författarförbund. Läromedelsförfattarna hyr terrasslägenheten under fyra månader. Övriga månader disponeras lägenheten av stipendiater från Sveriges Författarförbund och Svenska Journalistförbundet. De disponerar även två andra stipendierum i huset.

 Aten uteplats foto Embla Jernstig

 

 

 

 

 

 

 

Foton: Embla Jernstig.

Mer information: http://www.arianewahlgren.com/hus.htm

Ansökningskriterier

  • Behörig att söka är författare av läromedel och/eller kurslitteratur vars verk blivit utgivet någon gång under de senaste tre åren.
  • Företräde ges sökanden som inte blivit tilldelade Läromedelsförfattarnas hus i Visby eller vårt vistelsestipendium i Aten de senaste tre åren.
  • Författare av läromedel och/eller kurslitteratur som inte är medlemmar i Läromedelsförfattarna kan söka förbundets stipendier under förutsättning att man uppfyller sökkriterierna.
  • Om du tidigare har erhållit en reservplats har du större möjlighet att beviljas ett vistelsestipendium.
  • Vid flera behöriga sökande till samma vistelseperiod avgör lotten.

Har du frågor? Kontakta Maria Ljungdahl, handläggare Läromedelsförfattarna, adm@laromedelsforfattarna.se