Vistelse­stipendium Aten

En gång om året utlyser vi medlemsexklusiva vistelsestipendier till Aten. Stipendiaterna får två veckors boende i Ariane Wahlgrens författarhus och ett resebidrag på 5 000 kronor.

Om lägenheten

Lägenheten är belägen på den övre terrassen av Ariane Wahlgrens författarhus i Aten och nås via en smal och brant spiraltrappa på innergården. Från den stora takterrassen är det utsikt över staden Aten och Akropolis. Den övre och undre terrassen är gemensamma utrymmen och kan nyttjas av samtliga stipendiater som befinner sig i huset.

Lägenheten är 29 m² och består av ett sovrum, vardagsrum, fullt utrustat kök samt ett badrum med dusch och toalett. Lägenheten rymmer max två personer. Stipendiaterna idkar självhushåll. Tillgång till internet (wi-fi) och skrivare finns, dock ingen dator. Huset är inte tillgänglighetsanpassat.

Ariane Wahlgrens författarhus i Aten ägs av Sveriges Författarförbund. Läromedelsförfattarna hyr terrasslägenheten under fyra månader. Övriga månader disponeras lägenheten av stipendiater från Sveriges Författarförbund och Svenska Journalistförbundet. De disponerar även två andra stipendierum i huset.

Klicka här för att se bilder på terrasslägenheten

Vem kan söka?

  • Behörig att söka är medlem i Läromedelsförfattarna vars senaste verk blivit utgivet någon gång under de senaste tre åren.
  • Företräde ges till sökande som tidigare har erhållit en reservplats men inte tilldelats vistelsestipendium (urvalsgrupp 1)
  • Företräde ges sökanden som inte blivit tilldelade Läromedelsförfattarnas hus i Visby eller erhållit vistelsestipendium till Grez-sur-Loing någon gång under de senaste tre åren (urvalsgrupp 2).
  • Vid flera behöriga sökande till samma vistelseperiod avgör lotten.

Ansökan

Ansökan för 2023 har stängt. Tack för alla ansökningar! Besked kommer i höst.

Har du frågor? Välkommen att skriva till stipendier@laromedelsforfattarna.se.