Vistelse­stipendium Aten

Som medlem i Läromedelsförfattarna har du möjlighet att söka vistelsestipendium till Aten. Stipendiet består av två veckors boende i Ariane Wahlgrens författarhus och ett resebidrag på 5 000 kronor.

Ariane Wahlgrens författarhus ligger i stadsdelen Koukaki i närheten av Akropolis och vid foten av den gröna pinjeoasen Filopappos kulle. Villan fungerar som bostad för stipendiater från flera organisationer.

Vad ingår i stipendiet?

Stipendiet ger dig två veckors boende i en terasslägenhet i Ariane Wahlgrens författarhus och ett resebidrag på 5 000 kronor.

Vem kan söka?

För att söka vistelsestipendiet behöver du vara medlem i Läromedelsförfattarna. Du ska även ha gett ut ett läromedel eller kurslitteratur någon gång under de senaste fem åren.

Är du inte medlem i Läromedelsförfattarna behöver du skicka in en medlemsansökan innan du kan ansöka om stipendiet. Här kan du ansöka om medlemskap

Vem kan få stipendium?

  • En enskild medlem kan tilldelas ett vistelsestipendium högst vart tredje år. Det gäller oavsett destination för vistelsestipendiet. Du kan alltså inte få stipendium till Grez-sur-Loing och Aten under samma treårsperiod.
  • Vid flera behöriga sökande till samma vistelseperiod avgör lotten.

Om lägenheten

Lägenheten är belägen på den övre terrassen av Ariane Wahlgrens författarhus och nås via en smal och brant spiraltrappa på innergården. Från den stora takterrassen är det utsikt över staden Aten och Akropolis. Den övre och undre terrassen är gemensamma utrymmen och kan nyttjas av samtliga stipendiater som befinner sig i huset.

Lägenheten är 29 m² och består av ett sovrum, vardagsrum, fullt utrustat kök samt ett badrum med dusch och toalett. Stipendiaterna idkar självhushåll. Tillgång till internet (wi-fi) och skrivare finns, dock ingen dator. Huset är inte tillgänglighetsanpassat.

Ariane Wahlgrens författarhus i Aten ägs av Sveriges Författarförbund. Läromedelsförfattarna hyr terrasslägenheten under fyra månader. Övriga månader disponeras lägenheten av stipendiater från Sveriges Författarförbund och Svenska Journalistförbundet. De disponerar även två andra stipendierum i huset.

Klicka här för att se bilder på terrasslägenheten

Ansökan

Du söker stipendium på Mina sidor. Ansökan är öppen från 3 - 20 juni.

Har du frågor är du välkommen att kontakta oss genom att mejla till stipendier@laromedelsforfattarna.se

Stipendier