Stipendium

Våra författarstipendier är kärnan i vår verksamhet, och i dagsläget har vi två typer av författarstipendium: kopieringsstipendium och vistelsestipendium till Aten samt till Grez-sur-Loing.

Kopieringstipendiet syftar till att så många författare som möjligt ska få ta del av den ersättning som kommer från den lagliga kopieringen av läromedel och kurslitteratur som sker på skola, universitet och högskola.

Kopieringsstipendium kan sökas av dig som är författare av läromedel och kurslitteratur och är inte medlemsexklusivt.

Vistelsestipendiet till Aten gäller för vistelse i en terrasslägenhet i Ariane Wahlgrens författarhus i Aten. Stipendiet är medlemsexklusivt och omfattar fri bostad under två veckor och ett resebidrag på 5 000 kronor.

Vistelsestipendiet till Grez-sur-Loing gäller för vistelse i en lägenhet i Hôtel Chevillion. Stipendiet är medlemsexklusivt och omfattar fri bostad under två veckor och ett resebidrag på 5 000 kronor.

Läs mer om våra stipendier under respektive sida i menyn. Där hittar du också svar på de vanligast förekommande frågorna om vårt kopieringsstipendium. Har du ytterligare frågor kan du alltid höra av dig till oss på stipendier@laromedelsforfattarna.se.