Evenemang

Stämma 2024: Kunskap för demokrati

Läromedelsförfattarnas stämma, Kunskap för demokrati, äger rum den 27-28 april 2024 med stämmoförhandlingar på lördagen och konferensprogram söndagen.

27 april 00.00 - 28 april 00.00
Stockholm
Stockholm

Foto Sara Lövestam: Stefan Tell

Kunskap för demokrati

Vi befinner oss i en orolig och omvälvande tid. Antalet auktoritära stater i världen ökar, desinformationskampanjer skapar splittring och friheter som tidigare har tagits för givna hotas och inskränks. I en tid där gränsen mellan fakta och åsikt suddas ut, när mänskliga rättigheter inskränks och demokratin ifrågasätts, är ett kunskapsorienterat samhälle viktigare än någonsin. Läromedel och kurslitteratur rustar barn, elever och studenter till att bli engagerade samhällsmedborgare och för det har vi er författare att tacka.

Läromedelsförfattarnas stämma 2024 går av stapeln den 27–28 april på Nordic Light Hotel i centrala Stockholm. Stämmoförhandlingarna äger rum på lördagen och på söndagen hålls ett spännande konferensprogram uder rubriken Kunskap för demokrati.

Redan nu kan vi avslöja att stämman inleds med ett framträdande av ingen mindre än Sara Lövestam – en av Sveriges främsta språkexperter som sedan ett par år tillbaka är språkkrönikör i Läromedelsförfattarnas medlemstidning Manus. Utifrån sitt perspektiv reflekterar hon över språkkunskapernas koppling till demokrati. På vilket sätt är lättlästgenren demokratifrämjande och vad menar man med att språk är en nyckel till demokrati?

Anmälan

Anmälan till stämman öppnar den 16 februari, men anmäl ditt intresse via vårt Facebookevent redan nu så missar du inga nyheter om innehållet. Klicka här för att komma till eventet.

Medlemskap