Artiklar

 • Läromedel behövs mer än någonsin

  Studier visar att de bästa lärarna i högpresterande skolsystem är positiva till läromedel och använder det i sin undervisning, så varför finns det en negativ inställning till läromedel? Tim Oates och Sinéad Fitzsimons från brittiska Cambridge Assessment reder ut begrepp­en.
 • Här har mattelektionerna stöd i forskningen

  På Hällberga skola i Eskilstuna står lärarens roll i centrum på mattelektionerna. Här används nämligen läromedlet "Rik matematik", framtaget av forskare på Mälardalens högskola.
 • Allvarliga konsekvenser för läromedel!

  När politiker skär ner på skolans och förskolans resurser riskerar det att få extra allvarliga konsekvenser för budgetposter som är lätta att påverka, t.ex. lärares inköp av läromedel, menar Marcus Larsson, Tankesmedjan Balans.
 • Synnöve Carlsson: Viktigt med ett bra samarbete med förlaget

  Läromedelsförfattaren Synnöve Carlsson har arbetat som lärare i cirka 25 år, och nu har hon en adjungerad adjunkttjänst på lärarutbildningen i Uppsala där hon undervisar blivande lågstadielärare i matematik och matematikdidaktik.
 • Rätten till läromedel kan rädda svensk skola

  Åsa Wikforss är professor i teoretisk filosofi, medlem i Kungl. Vetenskapsakademien och nyligen invald på stol nummer sju i Svenska Akademien. Hon har gjort uppmärksammade inlägg i skoldebatten och föreläst för Läromedelsförfattarnas medlemmar.
 • Anpassning av DSM-direktivet

  Det pratas mycket om DSM-direktivet just nu, men vad är det egentligen? Vår jurist Johan går igenom vad det innebär och vad som händer nu.