Läromedelsförfattarnas Hus

För dig som är medlem i Läromedelsförfattarna finns möjlighet att hyra Läromedelsförfattarnas hus, vår mycket uppskattade skrivarlya innanför ringmuren i Visby. Huset erbjuder en inspirerande arbetsmiljö med utrymme för avkoppling och rekreation.

Ansökan

Varje höst öppnar ansökningsperioden för kommande år. Ansökan sker digitalt via ett formulär här på webbplatsen.

Ansökningsperioden för 2020 har passerat och besked om tilldelning ges via e-post till berörda medlemmar.

Om huset

Läromedelsförfattarnas Hus ligger på Knägränd 3 innanför Visby ringmur. Huset har en egen liten innergård, och från övervåningen har du en hänförande utsikt över alla hustaken och havet. På husets baksida finns en liten altan med eftermiddagssol.

Huset är 54 kvm stort fördelat på två våningsplan. På bottenplan finns ett allrum med matplats, soffa och TV, ett litet sovrum, en toalett samt ett mindre kök. På övre plan är ett större rum med två sängar samt ett badrum med dusch och tvättmaskin. Huset saknar wifi.

Läromedelsförfattarnas hus har anor från 1700-talet då det var ett litet hus med låg status där en sjökapten och hans hustru bodde. Vill du veta mer om husets historia och byggnation kan du läsa på webbsidan Historiehuset.

Omgivningarna

Knägränd är en lugn och stilla gränd på klinten, alldeles i närheten av Österport. Med detta centrala läge har du nära till hela Visbys rika utbud av sevärdheter, nöjen och restauranger. Adelsgatan ligger runt hörnet, och sommartid befinner du dig mitt i Visbys pulserande gatuliv. Under sommarmånaderna kan ljudnivån upplevas som hög, även nattetid.