Nyheter

Läromedelsförfattarna söker en evenemangskoordinator

Läromedelsförfattarna söker en evenemangskoordinator som vill vara med och utveckla verksamheten!

Läromedelsförfattarna är en medlemsdriven intresseorganisation för författare av läromedel och kurslitteratur. Vi för författarnas talan, förbättrar villkoren och erbjuder ett starkt författarkollektiv. Vår vision är ett kunskapsorienterat samhälle där läromedel av hög kvalitet för alla är en självklarhet. På vårt kontor i centrala Stockholm arbetar i dagsläget 8 medarbetare. Vi har en engagerad förtroendevald styrelse och närmare 1700 medlemmar runt om i Sverige. 

Dina huvudsakliga uppgifter 

Som evenemangskoordinator hos oss arbetar du med att skapa aktiviteter för kompetensutveckling, författargemenskap och opinionsbildning. Du kommer att ansvara för såväl mindre medlemsaktiviteter som större evenemang. I dagsläget består våra medlemsaktiviteter av bland annat författarkvällar, föreläsningar, kurser och workshops. Utöver dessa arbetar du med arrangemang där vi som intresseorganisation samlar bransch och andra intressenter för att lyfta våra viktigaste frågor, skapa samarbeten och göra vår röst hörd. Du arbetar också med att planera och administrera vårt deltagande på externa arenor såsom Almedalen och Bokmässan. 

I rollen som evenemangskoordinator ansvarar du för helheten från start till mål. Rollen är bred och innefattar allt från omvärldsbevakning, planering, koncept och administration till genomförande, uppföljning och utvärdering av evenemangen. Du arbetar även med kreativt skapande av målgruppsanpassat innehåll för webb och nyhetsbrev. Arbetet är varierande och kräver att du trivs med allt från projektledning till administration. Du arbetar även med vidareutveckling av våra evenemang, vilket är en pågående process där vi de senaste åren arbetat för att hitta nya former av aktiviteter. 

Du kommer att arbeta självständigt i din roll, i nära samarbete med dina kollegor. Som evenemangskoordinator jobbar du tätt med kommunikationsansvarig och webbredaktör. Vi är ett team som hjälps åt, både genom att dela nya idéer och genom att hugga i där det behövs. Arbete på kvällar och helger samt resor inom landet förekommer. 

Vi tror att du 

  • Har universitetsexamen eller motsvarande utbildning inom kommunikation, event, projektledning eller annat område relevant för tjänsten. 
  • Har erfarenhet från arbete i en liknande roll, gärna från en medlemsorganisation eller ideell sektor. 
  • Är kommunikativ i både tal och skrift. 
  • Är strukturerad och trivs med kombinationen av administration och att skapa innehåll. 
  • Är kreativ och har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken. 
  • Är ansvarsfull, prestigelös och lika självgående som du är bra på att samarbeta. 
  • Är samhällsengagerad med ett intresse för frågor som rör utbildning, demokrati, kultur eller författarskap. 

Vi erbjuder 

Hos Läromedelsförfattarna får du möjlighet att arbeta med att förbättra villkoren för författare av läromedel och kurslitteratur, delta i ett spännande utvecklingsarbete, bidra till att öka kännedomen om oss och att nå våra uppsatta mål. 

Du kommer att arbeta i en familjär miljö på en liten arbetsplats med engagerade kollegor. Vårt trevliga kontor ligger centralt på Drottninggatan i Stockholm. Vi arbetar flexibelt med möjlighet att arbeta hemifrån i stor utsträckning. Vi erbjuder friskvårdsbidrag, lunchsubvention samt pensions- och försäkringslösningar enligt kollektivavtal. Som organisation strävar vi efter mångfald och ser din bakgrund, erfarenhet och personlighet som ett bidrag till verksamhetens helhet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Villkor och ansökningsprocess 

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på 100%. Vi tillämpar max 6 månaders provanställning. 

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Läromedelsförfattarna har kollektivavtal med Arbetsgivaralliansen. 

Välkommen att skicka din ansökan (personligt brev + CV) till frida.engman@laromedelsforfattarna.se senast den 31 maj 2024. Urvalsprocess kan komma att påbörjas tidigare så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. 

Har du frågor kring tjänsten, kontakta Frida Engman, förbundsdirektör/vd på 070-219 29 96 alternativt frida.engman@laromedelsforfattarna.se

Vi har redan gjort vårt medieval och vill inte bli kontaktade av säljbolag.