SETT: Statsbidraget till läromedel - hur har det gått?

2023 avsatte regeringen 685 miljoner kronor i statsbidrag för att skolhuvudmän ska kunna köpa in mer läromedel och lärarhandledningar. Syftet var att skolan skulle bli mer likvärdig och att öka undervisningens kvalitet. Men hur har det gått och hur ser fördelningen ut runt om i landet?

17 april kl 10.00-10.45
Stockholm
Scen A3, SETT, Kistamässan

2023 satsade regeringen 685 miljoner kronor på ett statsbidrag för läromedelsinköp. Det söktes av flera kommuner och privata skolhuvudmän, men 195 av 854 skolhuvudmän i Sverige sökte det inte. Utifrån detta har Läromedelsförfattarna släppt en rapport som undersöker utfallet av statsbidraget. Per Kornhall, ordförande för Läromedelsförfattarna, presenterar rapportens resultat och slutsatser. Därefter följer samtal med fokus på hur situationen ser ut i skolorna, hur statsbidraget har använts och vad som nu behövs göras politiskt för att säkerställa likvärdigheten i elevers tillgång till läromedel.

Medverkande

David Lindberg, statssekreterare hos skolminister Lotta Edholm
Maria Wiman, framstående lärare, kolumnist och författare. Hon undervisar i svenska och samhällsorienterade ämnen på Skapaskolan i Huddinge och blev år 2019 utsedd till Sveriges bästa lärare av Handelskammaren.
Per Kornhall, ordförande för Läromedelsförfattarna
Samtalet modereras av Embla Jernstig, kommunikations- och påverkansansvarig, Läromedelsförfattarna  

Länk till samtalet på hemsidan för SETT-dagarna (öppnas i nytt fönster)