Kalendarium

Astrid Lindgrens hem

Guidad visning av Astrid Lindgrens lägenhet. Samtliga visningar är fullbokade men vi planerar för att framöver kunna erbjuda fler visningar för våra medlemmar.

19 september kl 17.00-18.00
Stockholm
Dalagatan 46

Lägenheten på Dalagatan 46 var platsen där Astrid Lindgren levde och verkade under större delen av sitt liv. Det var här hon kom att skriva böckerna som skulle spridas över hela världen och här besvarade hon också de tusentals brev som idag är ett UNESCO världsminne. Astrids familj har bevarat lägenheten som den såg ut under tiden hon levde, och den rymmer berättelser om både privatlivet och hennes författarskap. 

Astrid Lindgren-sällskapets syfte är att främja kännedom om Astrid Lindgren och hennes författarskap samt att värna de humanistiska och demokratiska värderingar som kommer till uttryck i hennes livsgärning.   

Intresset för visningarna har till vår glädje varit mycket stort och samtliga tillfällen är nu fullbokade. Vi planerar för att framöver kunna erbjuda fler visningar för våra medlemmar.

Har du frågor är du välkommen att skriva till Fanny Persson Jaunzems, evenemangskoordinator, fanny.persson.jaunzems@laromedelsforfattarna.se

Medlem