Kalendarium

Kurs: digital marknadsföring och sociala medier

I den här kursen kommer innehållsstrategen och teknikbloggaren Elin Häggberg att guida dig till hur du tar klivet ut på sociala medier med riktning, mål och en tydlig plan för ditt författarskap.

2 december kl 09.00-16.00
Digital
Zoom

Sociala medier erbjuder stora möjligheter för dig som författare av läromedel och kurslitteratur att på ett effektivt sätt nå ut och bygga en plattform. Men hur kommer man igång? Vilka kanaler ska man välja, och hur ser man till att tiden man lägger ner ger resultat?

På kursen får du får lära dig:

  • hur sociala medier-landskapet ser ut 2023

  • vilka kanaler som är relevanta för just dig

  • hur du kommer igång, hur din profil ska se ut och vad du ska tänka på

  • hur du gör en enkel målgruppsanalys och strategi för att nå ut rätt

  • hur du skapar genuint innehåll som engagerar

  • hur du planerar ditt arbete på sociala medier på ett effektivt sätt som håller i längden

Kursen blandar kunskapspass med workshop-element, praktiska uppgifter och gruppdiskussioner. Efter avslutad kurs kommer du att ha nya kunskaper om hur du kan jobba professionellt med sociala medier. Du kommer även att få med dig en enkel strategi för dina sociala medier samt en uppsättning konkreta verktyg för att komma igång med din digitala marknadsföring.

Elin Häggberg har utbildat ett hundratal företagare, kommunikatörer och organisationer i digital marknadsföring och sociala medier. Hon är också återkommande teknikexpert i P1-programmet Plånboken. På sin blogg och sina sociala medier når hon, under namnet Teknifik, en stor publik med tips, kunskap och inspiration om teknik och det digitala livet. Hon är även författare till boken Starta & driva eget: smart, digitalt och hållbart som gavs ut 2019 (Roos & Tegnér).

När och var är kursen?

Lördag den 2 december kl. 09.00-16.00.
Kursen är digital och hålls via Zoom. Du behöver inte ladda ner något program för att vara med på kursen. Länk till kursen mejlas ut till dig dagen före.

Vad kostar kursen?

Kursavgiften är 550 kr inkl. moms. Du betalar för kursen via faktura i förskott. Vid eventuella förhinder återbetalas kursavgiften bara om någon annan kan ta över din plats.

Hur anmäler jag mig?

Du anmäler dig genom att fylla i anmälningsformuläret längst ner. Sista anmälningsdag är 10 november och anmälan är bindande. Det finns ett begränsat antal platser och platserna fördelas i turordning.

Efter sista anmälningsdag kommer du att få besked om du får plats.

Kursanmälan

Om du vill att kursavgiften ska faktureras ditt företag behöver du skriva in dina företagsuppgifter här:

Genom att anmäla dig samtycker du till att vi hanterar dina personuppgifter enligt Läromedelsförfattarnas integritetspolicy.