Evenemang

Författarsamtal: Marie Lok Björk

Inför den internationella kvinnodagen bjuder vi in till författarsamtal med Marie Lok Björk som skrivit boken "Jag vill riva upp himmel och jord", om journalisten och sexualupplysaren Elise Ottesen Jensen, mer känd som Ottar.

6 mars kl 18.00-19.00
Stockholm
Farsta bibliotek, Farstagången 8, Farsta centrum

Jag vill riva upp himmel och jord är en känsloladdad roman om Elise Ottesen Jensen, grundare av RFSU och en pionjär inom svensk sexualupplysning. En kvinna som levde ett liv präglat av både ljus och mörker, men som alltid hade förmågan att vända sina sorger till en inneboende kraft.

Författaren och journalisten Marie Lok Björk har inspirerats av hennes öde och skrivit om en av världens främsta kämpar för kvinnlig sexuell frihet. Vem var egentligen kvinnan som grundade RFSU? Vilka händelser formade henne? Och hur fann hon modet att trotsa Sveriges lagar och riskera fängelse för den kamp hon trodde på? 

Varmt välkommen på ett författarsamtal om kvinnlig sexuell frihet, och vikten av kunskap för kvinnors egenmakt. 

Marie Lok Björk är utbildad journalist och har tidigare givit ut den kritikerrosade romanen Att välja ett liv (2021), fackboken Handbok i jämställt föräldraskap (2021) och ungdomsromanen Jag blundar tills jag finns (2015). För sina böcker har Marie tilldelats ett flertal stipendier och priser. Hennes böcker används även som undervisningsmaterial i gymnasieskolor och på universitetet. 

Samtalet modereras av Erika Wallin och är ett samarbete mellan Läromedelsförfattarna och Stockholms stadsbibliotek. Det är gratis men du behöver boka plats. Det gör du på bibliotekets hemsida. Klicka här för att komma dit. 

Samtalet kommer även att sändas digitalt via bibliotekets streamingtjänst. Anmäl ditt intresse via formuläret nedan för att få länken till livesändningen mejlad till dig.

Anmäl dig här

Genom att anmäla dig samtycker du till att vi hanterar dina personuppgifter enligt Läromedelsförfattarnas integritetspolicy.

Författarskap