Kalendarium

Föreläsning: Författaren och TikTok

Vi hälsar dig som är medlem varmt välkommen till en digital föreläsning om TikTok med författaren och föreläsaren Johannes Gustavsson.

24 oktober kl 17.30-19.00
Digitalt
Google Meets

Är TikTok bara en app för dansande 12-åringar? Det är lätt att tro men idag har plattformen närmare tre miljoner svenska användare. De flesta är 10- , 00- och 90-talister, men även äldre målgrupper har börjat använda appen. 

Varför är TikTok så populärt? Vilken typ av innehåll finns på appen? Hur kan appen skapa läsintresse bland barn och unga – och hur kan man som läromedelsförfattare få användning av plattformen? Det är några av frågorna som besvaras i denna föreläsning, med hjälp av konkreta exempel, aktuell statistik och handfasta tips.  

Johannes Gustavsson har lång erfarenhet av att arbeta med unga på nätet, influencers och TikTok. Redan som 16-åring var han en av personerna bakom sociala medie-tidningen Oh My Vlog och influencer-turnén Tubecon. Idag driver han influencer marketing-byrån och -agenturen Infly samt föreläser och utbildar inom sina expertområden. Han har skrivit böckerna Uppfödd på nätet och Influencer marketing i praktiken. Han är också bloggare för Resumé och ledamot i Medieakademin. 

Föreläsningen är digital via Google Meets. Du behöver inte ladda ner något program för att vara med. Anmäl dig senast den 23 oktober. Länk till samtalet skickas ut samma dag som föreläsningen.  

Föreläsningen är gratis för dig som är medlem i Läromedelsförfattarna. Anmäld dig via formuläret nedan.

Anmälan till föreläsningen


Genom att anmäla dig samtycker du till att vi hanterar dina personuppgifter enligt Läromedelsförfattarnas integritetspolicy.

Medlem