Kalendarium

Bokmässan: Vem ska skriva morgondagens läromedel?

Torsdag den 28 september håller Läromedelsförfattarna ett samtal med författare och förlagsrepresentanter under temat: Vem ska skriva morgondagens läromedel?

28 september kl 10.30-10.55
Göteborg
Bokmässan: Lärarscenen

Vem ska skriva morgondagens läromedel?

Vi minns alla de läromedel vi satt med som elever i skolan. Läromedlen vi ibland hatade, men som var vår livlina. Utan dem hade vi med stor sannolikhet inte klarat vår skolgång. Du har läst den fler gånger än din favoritbok, men vet du vem som skrev den där matteboken som lärde dig multiplikationstabellen? Bakom varje läromedel finns en eller flera författare, som alla brinner för samma sak: att förmedla kunskap.  

Möt Hans Persson som är en av Sveriges mest sålda läromedelsförfattare, och Fredrik Blomqvist som debuterade som läromedelsförfattare 2021. Hur har deras väg till författarskapet sett ut? Och vad har de för tips till dig som funderar på att bli läromedelsförfattare?   

Marie Carlsson har jobbat på förlag inom läromedelsbranschen i över 20 år, och vet det mesta om hur arbetet på läromedelsförlag ser ut. Hur ska man göra om man vill bli läromedelsförfattare? Kan vem som helst skriva ett läromedel?  

Medverkande
Hans Persson, lektor och läromedelsförfattare
Fredrik Blomqvist, författare
Marie Carlsson, projektledare läromedel och lättläst, Studentlitteratur
Moderator: Frida Engman, förbundsdirektör och VD, Läromedelsförfattarna

Påverkan