Kalendarium

Medlemsträff: om upphovsrätt och arv

Under oktober månad bjuder vi in till medlemsträffar om upphovsrätt och arv, med Läromedelsförfattarnas jurist Alice Rosenfeldt.

31 oktober kl 17.30-19.00
Linköping
Föreningshuset Fontänen, Västra vägen 32

I våras anordnade vi en digital träff om ämnet upphovsrätt och arv. Träffen var välbesökt och det finns mer att berätta om arvsordningen som kan vara bra för dig som författare att veta om.

Som författare erhåller du upphovsrätt för allt du skriver, men vad händer med dina verk och din upphovsrätt när du inte längre finns kvar? Det kan kännas konstigt och jobbigt att fundera över, men det kan vara värt att ägna en tanke åt. Upphovsrätten, likt alla andra tillgångar, går i arv och genom att testamentera den kan du välja vem som ska ärva den. På så sätt kan du påverka på vilket sätt ditt författarskap och dina verk lever vidare, även efter din död.

Under kvällen kommer vi att presentera den allmänna arvsordningen, vad du kan, och inte kan, reglera genom ett testamente och diskutera olika scenarion och lösningar.

Träffen är gratis för dig som är medlem i Läromedelsförfattarna. Vi erbjuder reskostnadsbidrag för detta arrangemang. Bidraget ligger på 12,50 kronor milen och kan sökas för träffen på den av orterna som ligger närmast din bostadsort. Du är välkommen att delta på någon av de andra träffarna, men då utgår inget reskostnadsbidrag. Sista dagen anmälningsdag är 23 oktober. Anmäl dig via formuläret nedan. 

Anmälan till juristträff Linköping


Genom att anmäla dig samtycker du till att vi hanterar dina personuppgifter enligt Läromedelsförfattarnas integritetspolicy.

Juridik, Medlem