Författarsamtal: Skrivande, stridande kvinnor

8 mars kl 18.00-19.00

Digitalt, Online

Välkommen på ett författarsamtal mellan författarna Fatima Bremmer och Anna Nordlund, med utgångspunkt i deras böcker Ett jävla solsken och Selma Lagerlöf: Sveriges modernaste kvinna.

1891 släppte Selma Lagerlöf sin debut Gösta Berlings saga som kom att bli starten på en lång karriär och som sedan blev en av Sveriges mest kända klassiker. Samma år tog journalisten Ester Blenda Nordström sina första andetag. De båda blev starka, banbrytande kvinnor på sin tid.

Fatima Bremmer har skrivit boken Ett jävla solsken: En biografi om Ester Blenda Nordström. Fatima Bremmer berättar historien om den normbrytande journalisten, och vad som fick hennes starka rösten att plötsligt tystna.

Anna Nordlund har skrivit den största, mest bildrika biografin över Selma Lagerlöf som någonsin har getts ut. En medryckande biografi om den första kvinnan i Svenska Akademien, den första kvinnan att tilldelas Nobelpriset i litteratur och en av de första svenska författarna med internationell stjärnstatus.

Vad fick Anna Nordlund och Fatima Bremmer att intressera sig av just dessa två kvinnor? De stred båda för kvinnlig rösträtt, var båda kontroversiella på olika sätt och har kommit att bli feministiska förebilder.

Varmt välkommen på ett samtal om dessa skrivande, stridande kvinnor.

Modereras av översättaren, kulturjournalisten och litteraturkritikern Yukiko Duke.

Samtalet kommer att sändas digitalt och ingen föranmälan krävs. Håll utkik på webben och i våra sociala medier för mer information när samtalet närmar sig!

Detta samtal är ett samarbete med Stockholms stadsbibliotek.