Författarsamtal: Dona Hariri och Lina Stoltz

30 september kl 18.00-20.00

Umeå, Väven

När blir trakasserier diskriminering? Vad är egentligen skillnaden på stöld och förskingring? Verkshöjd, vad är det? Och upphovsrätten, hur viktig är den? Välkommen på ett inspirerande författarsamtal om Dona Hariris bok Fatta lagen!

Samtalet planeras att sändas live, mer information kommer.

Dona Hariri är jurist och författare till boken "Fatta lagen!" Hon ser juridik som ett verktyg för inkludering, jämlikhet och jämställdhet. Med sin bok gör hon lagen lättillgänglig för alla.

Lina Stoltz är författare, föreläsare och utbildad lärare. Till "Fatta Lagen!" har hon skrivit en lärarhandledning anpassad för gymnasienivå. I handledningen lyfter hon intressanta frågor som öppnar upp för tankar och diskussion.

Vi bjuder tillsammans med Umeå stadsbibliotek in till ett spännande samtal där fokus ligger på den enskilde människans rättigheter. Samtalets utgångspunkt är användningen av "Fatta Lagen!" i skolan. Varför fick boken en lärarhandledning och hur får vi in lagen i undervisningen?

Vi kommer även att gå in på författares villkor. Hur många vet hur ett schyst avtal ser ut när de skriver på sitt första förlagsavtal? Varför är det viktigt att ha koll på sin upphovsrätt?

Varmt välkommen till ett intressant samtal med utrymme för publikfrågor och diskussion.

Medlemmar har fri entré och ingen föranmälan krävs.