Författarsamtal: Dona Hariri och Lina Stoltz

30 september kl 18.30-19.30

Digitalt, Online

När blir trakasserier diskriminering? Vad är egentligen skillnaden på stöld och förskingring? Verkshöjd, vad är det? Och upphovsrätten, hur viktig är den? Välkommen på ett inspirerande författarsamtal om Dona Hariris bok Fatta lagen!

Foto av Dona Hariri: Kajsa Göransson
Foto av Lina Stoltz: Susanne Lindholm

Samtalet kommer att sändas live, mer information och länk kommer.

Dona Hariri är jurist och författare till boken "Fatta lagen!" Hon ser juridik som ett verktyg för inkludering, jämlikhet och jämställdhet. Med sin bok gör hon lagen lättillgänglig för alla.

Lina Stoltz är författare, föreläsare och utbildad lärare. Till "Fatta Lagen!" har hon skrivit en lärarhandledning anpassad för gymnasienivå. I handledningen lyfter hon intressanta frågor som öppnar upp för tankar och diskussion.

Vi bjuder tillsammans med Umeå stadsbibliotek in till ett spännande samtal där fokus ligger på den enskilde människans rättigheter. Samtalets utgångspunkt är användningen av "Fatta Lagen!" i skolan. Varför fick boken en lärarhandledning och hur får vi in lagen i undervisningen?

Vi kommer även att gå in på författares villkor. Hur många vet hur ett schyst avtal ser ut när de skriver på sitt första förlagsavtal? Varför är det viktigt att ha koll på sin upphovsrätt?

Samtalet leds av Eva Gustafsson.

Varmt välkommen!

Jag är intresserad!

Det krävs ingen föranmälan för att streama samtalet, men om du vill att vi skickar en länk till sändningen innan det börjar så kan du fylla i din mejladress här.

Genom att anmäla dig samtycker du till att vi hanterar dina personuppgifter enligt Läromedelsförfattarnas integritetspolicy.